Jak vybrat autosedačku

Tato otázka Vás bude potkávat poměrně často jelikož je autosedačka povinné vybavení , ale řekněme si na rovinu, kdo by měl být více chráněn než naše děti. Je ovšem zohlednit více faktorů, abyste vybrali tu správnou. Především doporučujeme se podívat i na testy autosedaček na spotřebitelském serveru dTest, který tyto testy nebere na lehkou váhu.

Kategorie autosedaček

Autosedačky jsou rozděleny podle hmotnosti nikoli podle věku a to takto:

  • skupina 0 : od narození do 10 kg, přibližně do 1 roku,
  • skupina 0+ : od narození do13 kg, přibližně do12 až 18 měsíců,

Autosedačky jsou ve tvaru skořepiny a je určena k cestování s kojenci. Může být upevněna na předním i zadním sedadle, ale vždy proti směru jízdy a na předním sedadle musí být vypnutý airbag.

  • skupina I: od 9 do 18 kg, přibližně od 1 roku do 4 let,

pro děti co již sami sedí a umísťují se na zadní sedadlo, některé jsou vybaveny isofix

  • skupina II: od 15 do 25 kg, od 3 do 7 let,
  • skupina III: od 22 do 36 kg, od 6 let do 12 let.

skládá se z opěrky hlavy, opěrky zad a podsedáku

Výběr a pohodlí

Pro jedno dítě budete určitě potřebovat 2-3 autosedačky. Je dobré si s nákupem první autosedačky pospíšit, abyste mohli již z porodnice odjíždět v pořádku. Myslete na to, že pokud vaše auto nabízí možnost ISOFIX je vhodné vybrat autosedačky s tímto upevňovacím systémem. V případě nehody již autosedačku nepoužívejte a nedoporučuje se ani nákup autosedačky z druhé ruky. Je důležité také hlídat aby vaše dítě autosedačku nepřerostlo, jelikož se pak snižují bezpečnostní účinky autosedaček.

Autosedačky Caretero

Tyto autosedačky prošly řadou testů autosedaček a splňují ty nejvyšší možné požadavky na bezpečnost a pohodlí dítěte. Caretero patří mezi nejlepší a osvědčené značky v oblasti autosedaček a splňují veškeré přísné normy a jsou homologovány. Vaše dítě se bude cítit pohodlně a vy budete mít pocit, že jste pro jeho bezpečí udělali maximum.

0 komentářů u “Jak vybrat autosedačku